Beste AI, welkom op de communicatiedienst!

Beste AI, welkom op de communicatiedienst!

Begin dit jaar vroegen we aan communicatiemedewerkers hoe zij omgaan met AI (artificiële intelligentie) en wat we kunnen doen om hen hierin zo goed mogelijk te ondersteunen. We kregen massaal veel antwoorden: 187 communicatieprofessionals vulden onze enquête in. De resultaten? Die zetten we hier voor jou op een rij.

AI werd een nieuwe collega

15% van de respondenten geeft aan dagelijks een AI-tool te gebruiken. Bij 43% is dit wekelijks het geval. De meerderheid is dus al behoorlijk intensief aan het samenwerken met deze nieuwe collega!

(Lees verder onder de grafiek)

Grafiek enquête AI

Hoe ziet het takenpakket van de AI-collega eruit? Op de meeste communicatiediensten gaat het om ideeën bedenken en redactiewerk. Maar ook andere opdrachten staan op de ‘to do’s’ van AI: bijvoorbeeld content maken, teksten corrigeren en video’s en foto’s creëren. Het is duidelijk dat het om een allround medewerker gaat.

(Lees verder onder de grafiek)

 Grafiek enquête AI

De kennismaking met AI is nog volop bezig

Welke functie krijgt AI op een communicatiedienst? Dat is nog niet helemaal afgelijnd. Op dit moment zijn communicatiemedewerkers nog aan het verkennen welke opdrachten tot het takenpakket van deze nieuwe collega kunnen behoren.

Maar de verkennende fase vraagt natuurlijk heel wat tijd. En dat is net iets waar een communicatiemedewerker geen groot overschot van heeft. De meeste respondenten geven dan ook aan dat ze te weinig tijd hebben om te leren werken met AI-tools. Ook de snelheid van veranderingen op het vlak van AI maakt het moeilijk om tools sterk in te zetten op de communicatiedienst. Maar daar hebben we bij Kortom een oplossing voor, lees dus vooral nog even verder!

Wij helpen jou!

Met de resultaten gingen wij alvast aan de slag. Wil je snel een antwoord op je vraag over AI? We voegden een kanaal toe aan de Kortommunity waarin collega’s specifieke vragen over AI kunnen stellen. Zo bereik je meteen andere collega’s die ook met AI werken.

En om nog meer tijd te besparen: met ons nieuwe WhatsApp-verzendlijst sturen we je nieuwe inzichten en tips om AI nog beter in te zetten voor je communicatie. De inspiratie komt dus naar je toe, hapklaar en meteen in je inbox. Volg volgende stappen om je te abonneren op onze verzendlijst:

  • Sla ons telefoonnummer 050 31 14 31 op bij je contactpersonen
  • Open WhatsApp en stuur je naam + 'start' naar ons nummer
  • Klaar! Binnenkort ontvang je je eerste AI-berichten.

Op zoek naar meer inspiratie, en kan je hiervoor een dag vrijmaken? Onze vormingskalender is aangevuld met AI-opleidingen.

We eindigen met een ‘Save the date’. Want op 2 december 2024 organiseren we Expeditie Kortom: een studiedag over AI in Brussel. Staat deze datum bij  jou ook alvast in het rood omcirkeld?

We blijven ons aanbod verder uitbreiden. Duik dus zeker af en toe eens in de vormingskalender. Of ontdek tips en artikels over AI in onze nieuwsbrief. Kortom staat klaar om je te ondersteunen!

Vergelijkbare artikelen

  1. 16 mei 2024Dit doen jouw communicatiecollega’s met AI: 5 voorbeelden
  2. 24 oktober 2023ChatGPT, kan je me helpen aub?
  3. 9 oktober 20246 maanden WhatsApp: dit zijn onze inzichten
  4. 30 september 2024Een podcast brengt emotie tot bij de luisteraar – Eline Bruneel, LM Plus
  5. 10 juni 2024Saai of geniaal? De website van Gemeente Mol is een rijstwafel

Vind je het antwoord niet op je vraag?

Een van onze medewerkers helpt je graag verder in de community.

Stel je vraag in de community

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

  • LOGO_VP.jpeg
  • 234_2imagine.png
  • logo-og.png